Hoe persoonlijke groei mijn missie werd – Over Eva Lamot

Afbeelding Eva Lamot

In de allereerste aflevering van De Sportvoeding Podcast deel ik een kant van mezelf die je misschien niet verwacht: mijn persoonlijke verhaal. Van een onzeker tienermeisje tot waar ik nu sta – sportdiëtiste met een eigen praktijk en een hart voor sportvoeding. Maar hoe ben ik hier gekomen? En waarom is sportvoeding zo’n belangrijk deel van mijn leven geworden?

Deze aflevering geeft je een uniek kijkje in mijn reis, en de stappen die ik heb genomen om mijn passie te volgen. Ik vertel openhartig over de uitdagingen die ik onderweg tegenkwam, en hoe die me juist sterker maakten. Laat me je alvast een voorproefje geven van wat je kunt verwachten.

Waarom begon ik deze podcast?

Toen ik begon met de podcast, had ik één doel voor ogen: mijn passie voor sportvoeding delen. Maar meer dan dat, wil ik inspireren. Ik wil mensen zoals jij helpen om je eigen kracht te ontdekken – niet alleen in sport, maar ook in je dagelijkse leven. Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon bewuster wilt eten, deze podcast geeft je praktische tips en nieuwe inzichten die je meteen kunt toepassen.

Een moeilijke start, een nieuwe mindset

Mijn verhaal begint in mijn middelbare schooltijd, een periode die ik nu kan omschrijven als een donkere tijd vol onzekerheid. Mijn schoolresultaten waren slecht en ik voelde me niet goed in mijn vel. Ik wist dat ik meer uit het leven wilde halen, en dat bracht me uiteindelijk tot een belangrijke beslissing: ik moest dingen anders gaan doen. Die mindset – om alles uit het leven te halen – vormde de basis van waar ik nu sta.

Van LO-lerares naar sportdiëtiste

Mijn liefde voor sport en avontuur bracht me naar Canada, waar ik voor het eerst kennismaakte met sportvoeding. Het raakte me meteen: hoe voeding zo’n enorm verschil kan maken in prestaties en welzijn. Toen ik terugkeerde naar België, besloot ik me volledig te richten op mijn studies in voeding en dieetkunde. En dat was het begin van mijn reis als sportdiëtiste.

Sportdiëtist Antwerpen

De sprong naar een fulltime praktijk

Oktober 2023 markeerde een grote stap in mijn leven: ik besloot mijn werk als LO-leerkracht op te zeggen en me volledig te richten op mijn praktijk en mijn werk bij OH Leuven. Deze sprong gaf me de vrijheid om mijn passie voor sportvoeding volledig na te streven en mijn cliënten te helpen hun sportieve doelen te bereiken.

 

Wat kun je verwachten van De Sportvoeding Podcast?

Deze podcast biedt niet alleen praktische tips, maar ook inspirerende verhalen uit de sportwereld. Gasten delen hun eigen ervaringen en expertise, waardoor je een compleet beeld krijgt van wat sportvoeding voor jou kan betekenen. Of je nu een recreatieve sporter bent of traint voor je volgende grote wedstrijd, er is altijd iets nieuws te leren.

Luister naar mijn verhaal en laat je inspireren

Ik nodig je uit om mee te gaan op mijn reis en te ontdekken hoe sportvoeding een verschil kan maken – niet alleen in mijn leven, maar ook in het jouwe. Deze eerste aflevering is een perfecte kans om me beter te leren kennen en te begrijpen waarom ik zo gepassioneerd ben over sportvoeding.

Elke twee weken op dinsdag staat er een nieuwe aflevering voor je klaar. Mis geen enkele update door je in te schrijven voor de nieuwsbrief of me te volgen op social media. Laten we samen jouw sportieve prestaties naar een hoger niveau tillen!

 

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Wekelijkse sportvoeding tips van Eva in jouw mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief