recepten

Tagliatelle met tonijn, aubergine en zwarte olijven

Tagliatelle met tonijn

Deze tagliatelle met tonijn, aubergine en zwarte olijven is ideaal op een sportieve dag. In dit recept maken we bewust gebruik van witte pasta. Een sporter heeft méér calorieën nodig dan de gemiddelde mens. De sporter moet dan ook méér eten. Als je volkorenpasta zou gebruiken, dan bevat het gerecht meer vezels. Vezels geven een goed verzadigd gevoel. Dat is goed voor mensen die gewicht willen verliezen, maar nefast voor een sporter die aan genoeg energie wil komen. Als je een voldaan gevoel hebt, wordt het erg moeilijk om nog meer te gaan eten. Vandaar dat we bewust met witte pasta werken, hoewel de volkoren variant gezonder is.

Deze voeding levert heel wat koolhydraten aan dankzij de pasta. Die heb je vooral nodig om genoeg energie te leveren aan je spieren. Verder haal je veel eiwitten uit de tonijn. Die heb je dan weer nodig om je spieren te herstellen en op te bouwen. De olijven geven vooral smaak, maar leveren ook gezonde vetten aan. De groenten leveren dan weer voornamelijk mineralen en vitaminen aan.

Op een halfuurtje tijd tover je dit gerecht op tafel.

Ingrediënten tagliatelle met tonijn

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 160 g tagliatelle
  • 150 g tonijn (blik)
  • 250 g tomaten (gepelde, uit blik)
  • 40 g ontpitte, zwarte olijven
  • 1 aubergine
  • 1/2e sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • Handjevol peterselie
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 1 snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Plaats een ruime pot met water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Kook de pasta beetgaar in water met een snuifje zout.
  3. Pel de sjalot en de knoflook en hak ze fijn. Bak de sjalot en knoflook glazig in olijfolie.
  4. Snijd de aubergine in blokjes. Stoof de aubergine samen met de look en ui.
  5. Hak de tomaten en de peterselie fijn. Stoof de tomaten mee. Kruid met chilipoeder, peper en zout.
  6. Voeg de olijven toe en roerbak kort.
  7. Laat de tonijn uitlekken en verkruimel het. Vermeng voorzichtig met de pastasaus.
  8. Giet de pasta af en laat uitlekken.
  9. Doe de pasta in de pan bij de saus en roer om.
  10. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met gehakte peterselie.

Als alles goed ging, ziet je eindresultaat er zo uit:

Tagliatelle met tonijn Tagliatelle met tonijn

Heb je nog vragen over sportvoeding? Of wil je graag zelf een sportvoedingsschema ontvangen?
Klik dan hier voor meer informatie.

Eet smakelijk!

Veel liefs,

Eva

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Wekelijkse sportvoeding tips van Eva in jouw mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief