recepten

Reuzengarnalen met paprika en currysaus

Gebakken reuzengarnalen

Een heerlijke portie gebakken reuzengarnalen in een lekker, mager currysausje. Weer eens een topgerechtje voor mensen die graag een kilootje minder wensen te wegen of die net een fameuze sportinspanning hebben geleverd. Gemakkelijk en snel. Dat zijn de keywords voor een succesvolle maaltijd om van te genieten.

Ik ben zelf helemaal zot van dit recept! Een 10 op 10!

Ingrediënten

Wat heb je nodig om 2 heerlijke porties op tafel te toveren?

  • 150 g spelt
  • 250 g reuzengarnalen rauw en ongepeld
  • 1 sjalot
  • Een halve paksoi
  • 1 rode paprika
  • Een gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g verse gember
  • 5 eetlepels limoensap
  • 250 g Skyr (Yoghurt natuur)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 4 à 5 eetlepels rode currypasta (100 g)
  • ½ eetlepel kurkuma
  • 2 eeetlepels arachide olie
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt

Bereidingswijze gebakken reuzengarnalen

Start met de spelt en reuzengarnalen

  • Plaats een pot met water op het vuur. Breng aan de kook.
  • Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de reuzengarnalen maar laat het kopje zitten. Maak een sneetje in de bovenkant en verwijder het darmkanaal.
  • Kruid de reuzengarnalen met peper en zout.
  • Verhit een scheut neutrale olie in de wok.
  • Kleur de reuzengarnalen kort in de hete wok. Doe dat eventueel in twee keer zodat de wok niet te vol ligt. Haal ze uit de wok en houd ze apart. Ze moeten nog niet gaar zijn.
  • Maak de wok niet schoon. Door de groenten te bakken in dezelfde olie, krijgen ze extra smaak.

Ga verder met de groenten

  • Pel de sjalotten en snijd ze in dunne repen (julienne).
  • Kneus en pel de teentjes knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
  • Doe wat extra olie in de wok en stoof de sjalotten. Doe er de knoflook en de gember bij. Kruid met currypoeder en kurkuma. Laat de specerijen even meebakken.
  • Schil de gember en snijd het in julienne.
  • Maak de paksoi schoon. Houd de bladeren apart. Snijd het harde gedeelte in stukjes.
  • Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Doe het harde deel van de paksoi met het limoensap in de wok.
  • Doe de currypasta in de wok.
  • Voeg de Skyr toe en breng aan de kook.
  • Breng op smaak met vissaus.
  • De saus gaat stilaan schiften. Dit is normaal en is typisch bij Aziatische gerechten.
  • Snijd de bladeren van de paksoi in stukken en laat ze kort mee garen.
  • Leg de reuzengarnalen op de groenten. Zet een deksel op de wok en laat goed doorwarmen.
  • Versnipper de munt en meng het onder de gekookte spelt.
  • Serveer de spelt met gamba’s, groenten en saus.
  • Werk af met enkele plukjes koriander.

Als alles goed ging, dan zou je gerechtje er ongeveer zo moeten uitzien:

Gebakken reuzengarnalen

Eet smakelijk!

Veel liefs,

Eva

 

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Wekelijkse sportvoeding tips van Eva in jouw mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief