De drumsticks met aardappelpartjes zijn lekker en mager. Een ideaal gerecht voor wie op zijn lijn wil letten zonder daarvoor uren in de keuken te moeten staan.
Je gooit alles bij elkaar en plaatst het een halfuur in de oven. Zo gemakkelijk wordt gezond eten.
De groenten en aardappelen leveren vezels aan. Dit bevordert je vol gevoel, waardoor je minder eet.
Bovendien levert de kip eiwitten aan. Dit is goed voor het behoud van je spieren.
Beperk de vetstof in dit gerecht. Olijfolie bevat gezonde vetten, maar het is en blijft vet. Vet levert veel energie. Een eetlepel vetstof per persoon volstaat.
Je tovert dit gerecht binnen het halfuur op tafel.
Ingrediënten drumsticks met aardappelpartjes
Dit gerecht maak je klaar voor 2 personen.
Algemeen:
- 500 g krielaardappelen
- 2 rode puntpaprika’s
- 1/2e rode ui
- 400 g drumsticks (kippenbouten)
- Een handjevol peterselie
- 2 el Olijfolie
Voor de droge marinade:
- Neem 1 koffielepel van elke specerij
- Paprikapoeder
- Cayennepeper
- Nootmuskaat (gemalen)
- Marjolein (gedroogd)
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Zwarte peper (grof gemalen)
- Zout
- 1/2e koffielepel Basterdsuiker (lichtbruine)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Reinig en snijd de aardappelen in partjes.
- Meng de kruiden voor de marinade.
- Wrijf de partjes en de kip in met de marinade.
- Schik de kip en aardappelen in een ovenschaal.
- Laat de marinade 10 minuten intrekken.
- Snijd de paprika in stukken en de ui in ringen.
- Voeg de paprika en ui toe aan de ovenschaal.
- Schep alles door elkaar.
- Sprenkel er olijfolie over.
- Bak het gerecht 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Als alles goed is gegaan, komt je gerecht zo uit de oven:
Heb je nog meer vragen over gezonde, magere voeding? Of wens je begeleiding bij het verliezen van vetmassa?
Bekijk dan hier meer informatie.
Eet smakelijk!
Veel liefs,
Eva
P.S.: Vergeet me niet te taggen in je stories of berichten wanneer je dit gerecht een keer hebt klaargemaakt. Ik ben zeer benieuwd naar jouw resultaat!