recepten

Eenvoudige en Voedzame Zalm en Quinoa Bowl voor Drukbezette Duursporters

Zalm en Quinoa Bowl

Als drukbezette duursporter is het balanceren van je vele uren training met een druk werk- en gezinsleven vaak een uitdaging. Het is essentieel om je lichaam te voeden met voedzame maaltijden die snel en gemakkelijk te bereiden zijn, maar toch alle benodigde voedingsstoffen bevatten. In deze blog delen we een eenvoudig recept voor een Zalm en Quinoa Bowl, ideaal als je veel uren aan duursport doet en behoefte hebt aan een gezonde en voedzame maaltijd.

Ingrediënten (2 pers.):

  • 300g Gegrilde zalmfilet (2 mootjes)
  • 150g ongekookte quinoa
  • 500g Gemengde groenten (bijv. spinazie, wortel, radijs)
  • 1 Avocado, in blokjes gesneden
  • Citroen-dille dressing (kant-en-klaar)

Bereidingswijze:

  1. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
  2. Verhit een grillpan of barbecue en grill de zalmfilet aan beide zijden tot deze gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft.
  3. Snijd de gegrilde zalm in stukjes.
  4. Verdeel de gekookte quinoa over de kommen.
  5. Voeg de gemengde groenten, zoals spinazie, wortel en radijs, toe aan de kommen.
  6. Strooi de in blokjes gesneden avocado over de groenten.
  7. Leg de gegrilde zalmstukjes bovenop de groenten en quinoa.
  8. Besprenkel de bowl met de citroen-dille dressing voor een verfrissende smaak.

Voordelen van de Zalm en Quinoa Bowl: Deze Zalm en Quinoa Bowl is een uitstekende keuze voor duursporters vanwege de vele voordelen die het biedt. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

  1. Rijk aan eiwitten: De gegrilde zalmfilet is een geweldige bron van hoogwaardige eiwitten die essentieel zijn voor spierherstel en -opbouw na intensieve trainingen.
  2. Complexe koolhydraten: Quinoa is een complexe koolhydraatbron die langzaam energie afgeeft, waardoor je langer verzadigd blijft en een stabiele energievoorziening hebt tijdens je trainingen.
  3. Vezelrijke groenten: De gemengde groenten in de bowl, zoals spinazie, wortel en radijs, zorgen voor een goede dosis voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en bijdragen aan een gezonde darmfunctie.
  4. Gezonde vetten: De avocado in de bowl voegt gezonde vetten toe, zoals omega-3 vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en belangrijk zijn voor het behoud van een gezond hart.
  5. Verfrissende smaak: De citroen-dille dressing voegt een verfrissende en lichte smaak toe aan de bowl, waardoor het een heerlijke en voedzame maaltijd is om van te genieten na een intensieve training.

Met dit eenvoudige recept voor een Zalm en Quinoa Bowl bied ik drukbezette duursporters een gezonde en voedzame maaltijdoptie die gemakkelijk te bereiden is en alle benodigde voedingsstoffen bevat. Door de combinatie van gegrilde zalm, quinoa, gemengde groenten, avocado en citroen-dille dressing, voorziet deze bowl je van de juiste balans tussen eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Probeer dit recept uit en geef je lichaam de voeding die het nodig heeft om je sportieve prestaties naar een hoger niveau te tillen!

Bezoek de blog voor meer gezonde en voedzame recepten die speciaal zijn ontworpen voor drukbezette duursporters zoals jij.

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Wekelijkse sportvoeding tips van Eva in jouw mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief