recepten

Snelle en eenvoudige Kip met stir-fried Groenten en Rijst

Snelle en Eenvoudige Kip en Groenten Stir-Fry met Rijst

Ben je op zoek is naar een voedzame maaltijd die snel te bereiden is? Dan is dit recept voor Kip en Groenten Stir-Fry met Rijst perfect voor jou! Binnen 20 tot 40 minuten kun je genieten van een smakelijke en evenwichtige maaltijd om je energie op peil te houden.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 200 g Gegrilde kipfilet, in reepjes gesneden
  • 500 g Gemengde roerbakgroenten (bijv. broccoli, wortel, paprika)
  • 1 à 2 el Sojasaus
  • 1 à 2 el Sesamolie
  • 350 g Gekookte rijst (150 g ongekookt, klaarmaken volgens de instructies op de verpakking)

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje sesamolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gemengde roerbakgroenten toe en roerbak ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze knapperig en gaar zijn.
  3. Schuif de groenten naar de zijkant van de pan en voeg de in reepjes gesneden kipfilet toe. Bak de kip gedurende 5-7 minuten, of totdat deze volledig gaar en goudbruin is.
  4. Meng de groenten en kip samen in de pan en voeg naar smaak sojasaus toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 1-2 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  5. Serveer de Kip en Groenten Stir-Fry bovenop een bedje van gekookte rijst en geniet meteen van deze voedzame maaltijd.

Dit recept biedt de perfecte combinatie van malse gegrilde kip, knapperige groenten en smaakvolle rijst. Het is rijk aan eiwitten, vezels en belangrijke voedingsstoffen die essentieel zijn voor duursporters. Bovendien is het snel en eenvoudig te bereiden, zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan en meer tijd hebt om te focussen op je training.

Probeer deze Kip en Groenten Stir-Fry met Rijst uit en geef je lichaam de brandstof die het nodig heeft voor topprestaties tijdens je duursportactiviteiten!

Eet smakelijk!

Nota bene: Zorg ervoor dat je alle ingrediënten zorgvuldig controleert om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan eventuele dieetvereisten of voedselallergieën die je mogelijk hebt.

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Wekelijkse sportvoeding tips van Eva in jouw mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief