Deze tortilla van zoete aardappel is een vegetarisch eenpansgerechtje. Je maakt het in nog geen halfuurtje klaar. Ideaal dus voor sporters die geen zin hebben om lang te staan koken na hun inspanning.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- ½ rode ui
- ½ teentje knoflook
- ½ rode paprika
- Olijfolie
- 250 g zoete aardappel
- 200 g jonge spinazie
- Peper en zout
- 4 eieren
- 100 g cottage cheese
- 1 el bladpeterselie (gesnipperd)
Bereidingswijze Tortilla
- Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
- Pel en snipper de knoflook.
- Maak de paprika proper en snijd in blokjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de paprika aan in wat olijfolie in een grote koekenpan.
- Schil de zoete aardappel en snij ‘m in blokjes.
- Voeg de zoete aardappel toe en bak mee op een middelhoog vuur.
- Spoel en droog de spinazie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan de groenten en stoof mee tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
- Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de groenten en lepel er de cottage cheese op.
- Zet een deksel op de pan. Gaar de tortilla in 10 tot 15 minutengoudbruin.
- Schud de pan tussentijds even voorzichtig heen en weer zodat de tortilla niet aan de bodem blijft kleven.
- Werk af met de bladpeterselie en serveer.
Eet smakelijk!
Veel liefs,
Eva